Ohjeet

Tässä ovat ohjeet uudelle käyttäjälle. Jotta vältytään informaatiotulvalta, rakennellaan verkkokurssi, joka antaa tietoa sopivan kokoisissa osissa. Pala kerrallaan se norsukin täytyy syödä, sanotaan.

Anyway. Mitä siis ensimmäisenä sivustolle saapuessa?

Ryhmään liittyminen

Kirjauduttuasi voit liittyä haluamiisi ryhmiin tai perustaa oman ryhmän haluamastasi aiheesta. Toivottavaa on, että pyritään lähtökohtaisesti liittymään olemassa oleviin ryhmiin, jotta ei synny päällekkäisyyksiä.

Kun olet löytänyt sopivan ryhmän, voit liittyä julkiseen ryhmään klikkaamalla painiketta “Liity ryhmään”. Klikkauksen jälkeen olet haluamassasi ryhmässä. Yksityisiin ryhmiin liittymispainikkeessa lukee “Pyydä ystäväksi” (kehno suomennos, joka tulee muuttaa), ja ryhmän perustaja hyväksyy pääsysi ryhmään.

Julkisen ja yksityisen ryhmän ero on sisällön näkyvyydessä. Julkisen ryhmän sisältö näkyy myös vierailijoille, kun taas yksityisen ryhmän sisältö näkyy vain ryhmän jäsenille.

Ryhmän luonti

Mikäli mikään olemassa oleva ryhmä ei vastaa aihetta, josta haluat keskustella, voit luoda oman ryhmän. Se tapahtuu klikkaamalla yläpalkin “Ryhmät” -linkkiä, ja sen jälkeen “Perusta ryhmä”.

Aloita valitsemalla ryhmälle kuvaava nimi, ja kirjoita siitä sopiva kuvaus. Tämän jälkeen klikkaa painiketta “Perusta ryhmä ja jatka”.

Seuraavaksi voit valita ryhmän julkisuuden kolmesta vaihtoehdosta, jotka ovat julkinen-, yksityinen- ja piilotettu ryhmä. Niiden erot voit lukea samalla.

Seuraavaksi luokittele ryhmä johonkin tyyppiin, joita tässä vaiheessa on neljä kappaletta. Ryhmien tyyppejä voidaan luoda tarpeen vaatiessa lisää. Ryhmän tyyppiä ei ole pakko valita.

Lopuksi valitse asetus, ketkä voivat kutsua ryhmään jäseniä.

Lopuksi klikkaa seuraava vaihe.

Ryhmän luomisen vaiheet 3-5 ovat ryhmän pikkukuvan valitseminen(3.), kansikuvan valitseminen (4.) ja jäsenten kutsuminen ryhmään (5.). Voit valita kutsuttavat jäsenet kaveriluettelostasi tai kaikista sivuston jäsenistä.

Tarkempia tietoja ominaisuuksista saat käymällä Peruskurssin, joka opastaa sivuston käyttöön ja antaa tietoa toiminnoista. Peruskurssin ja muut kevyet kurssit löydät yläpalkin linkistä “Kurssit”.

Siirry työkalupalkkiin